halálos munkabaleset

Halálos munkabaleset Németországban

Halálos munkabaleset hírétől volt hangos szeptember elején a németországi sajtó. Olvassa el a részleteket!

A németországi Hessen tartományban történt tragédiának három halálos áldozata van.

A három dolgozó ipari munkaállványon emelkedett a magasba. A dolgozók feladata a 220 méter magas adótoronyra történő antenna telepítés lett volna. Az állvány azonban (vélhetően) meghibásodott, és a rajta levő munkások 50 méter magasból óriási sebességgel zuhantak a mélységbe.

“A hazai vállalatok és a munkavédelmi szakemberek számára is komoly üzenetet hordoz a németországi tragédia.” – nyilatkozta a tragédia hallatán Bogos Csaba, zuhanásbiztonsági specialista.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy még olyan országokban is, ahol komoly múltja van a precíz munkavédelemnek, előfordulhatnak balesetek. Ebből is látszik, hogy a zuhanásbiztonság a legmagasabb életvédelmi kategóriához tartozik és a legapróbb meghibásodások is nagyon súlyos problémákhoz, sőt tragédiákhoz vezethetnek. A tudósításokból tudjuk, hogy a tragédiának két áldozata édesapa volt.

Nap mint nap tapasztaljuk, hogy néha a jelentéktelennek tűnő előkészületeknek is kulcsfontosságú szerepe van ilyenek például: a kötelek, eszközök átnézése, ellenőrzése vagy a kikötési pontok ismerete. Ez még a kisebb magasságokban is elengedhetetlen. A munkavezetőknek ilyenkor órási felelőssége van.

Fontos hangsúlyozni még, hogy a zuhanásbiztonság területén nem elég papíron tudni valamit, nem szabad feltételezésekre, emlékekre alapozni, hanem felkészültnek kell lenni és a kellő rutint el kell sajátítani a biztonságos munkavégzéshez, amit csak gyakorlati oktatással lehet elérni.”

A munkabalesetben elhunyt személyek 27, 46 és 50 évesek voltak…

 

Hír forrás: merkur.de index.hu

Kép: illusztráció, pixabay