Hogyan teheti biztonságossá a 2018-as évet? Itt a csekklista!

Mi a közös egy cégvezetőben, egy művezetőben és egy munkavédelmi tanácsadóban? (Nem, ez nem egy vicc kezdete, hanem nagyon is valóságos dolog.) Tömören, röviden a válasz: a FELELŐSSÉG. Bizony van felelősségük abban, hogy mennyire biztonságosan történik a munkavégzés az adott munkahelyen. Mit tehetnek annak érdekében, hogy a 2018-as év még biztonságosabb legyen munkavédelmi szempontból? Olvassa el rövid írásunkat ezzel kapcsolatban!

7-es csekklista, hogy a 2018-as év biztonságos legyen!

  1. Mindig nézze át tüzetesen a jelenleg használatban lévő védőeszközöket!
  2. Ellenőrizze, hogy megvan-e mindegyik zuhanásbiztonsági eszköz! Amennyiben nincs, kérdezze a felelősöket, és járjon utána.
  3. Ellenőrizze, hogy melyiknél, mikor lesz (vagy volt) esedékes az időszakos felülvizsgálat!
  4. Ne felejtse el átnézni a zuhanásbiztonsági védőeszközök adminisztrációját is!
  5. Ellenőrizze, hogy az egyes védőeszközöket az előírásoknak megfelelően tárolják-e! Ez fontos, hiszen a megfelelő tárolással javul az eszköz élettartama!
  6. Mérje fel, hogy az adott szolgáltatás elvégzéséhez rendelkezésre állnak-e a megfelelő zuhanásbiztonsági technológiák, és azoknak megfelelő egyes védőeszközök. Amennyiben nem rendelkezik megfelelő információval ezzel kapcsolatban, keressen szakértőt a témában!
  7. És végül, amennyiben a fentiekben bárhol hiányosságot talál, ne hagyja annyiban! Tegye rendbe adminisztrációját! Szerezze be a szükséges védőeszközöket! Kérjen segítséget szakértőktől!

Segítségre van szüksége? Kérjen személyre szabott szakmai segítséget munkatársainktól!

 

Kép: pixabay.com