I. Nemzetközi GAZEK Arbo légi favágó és faápoló bajnokság

Május 28-án kerül megrendezésre az I. Nemzetközi GAZEK Arbo légi favágó és faápoló bajnokság, melynek házigazdája és szakmai támogatója volt a GAZEK csapata. Az alábbiakban Bogos Csabával készült interjú olvasható:

Mi volt a rendezvény célja?

Rendezvényünk célja kettős. Társadalmi célunk, hogy rávilágítsunk a magasban végzett munka veszélyeire. Szakmai cél pedig egyértelműen az életvédelem folyamatos fejlesztése– nyilatkozott Bogos Csaba, a cég ügyvezetője. A légi favágás és faápolás a legveszélyesebb munkavégzések egyike, még az ipari alpinistáknál is komolyabb kihívást jelent a dolgozóknak. Az alpinistáknak ugyanis meghatározott védőeszközeik vannak és kiszámíthatóbbak a munkakörülményei. A légi munkát végző személyek azonban teljesen ki vannak szolgáltatva a körülményeknek, melyek sokszor nagyon megnehezítik a tevékenységet. A dolgozók csak a szakmai ismereteikre és a védőeszközeikre számíthatnak – tette hozzá a szakember.

Cél a szakmai eszközök javítása, folyamatos fejlesztése és a tapasztalat gyűjtés

Kérdésünkre Bogos Csaba, zuhanásbiztonsági specialista elmondta, hogy az egyéni védőeszközöket a lehető leghatékonyabban tesztelni és ezáltal fejleszteni csak a gyakorlatban lehet. Ezt a fajta termékfejlesztést nem lehet íróasztalnál elvégezni, amikor az életvédelem a cél, fontos a gyakorlati tapasztalat szerzés. A verseny kiválóan alkalmas erre, ráadásul mindeközben komoly szakmai megmérettetést is jelent a résztvevőknek.

A verseny nem saját eszközökkel történik, hanem az új GAZEK Arbo termékcsaláddal, pontosan azért, hogy egyenlő esélyekkel induljanak a versenyzők. Fontos kiemelni, hogy ez az erőpróba nem a márkák versenye, hanem a szakmai tudásé. Itt csak a szakértelem a lényeg, és az, hogy ugyanolyan feltételekkel ki hogyan tud érvényesülni, és kreatívan megoldani az adott feladatot.

Tapasztalatok az egyéni védőeszközök területén

A szakember nyilatkozatában elmondta, hogy a magyarországi tapasztalat azt mutatja, hogy aki zuhanásbiztonsági védőeszközt használ, annak nincs kellő szakmai felkészültsége, rálátása, ismerete ahhoz, hogy helyesen kiválassza a feladatnak megfelelő eszközt.

Sokszor a kereskedők sem képzettek ezen a területen. Ezért is hozták létre a Gazek Zuhanásbiztonsági Akadémiát, ahol mind a kereskedőket, mind pedig a felhasználókat folyamatosan oktatni tudják. Az Akadémia célja a megfelelő információk átadása, valamint az eszközök kiválasztásában való felkészítés és támogatás.

Az idei versennyel szeretnénk hagyományt teremteni, és ezáltal is útjára indítani egy olyan programot, amely teljes vállszélességgel kiáll az életvédelem mellett – összegezte a rendezvény fontosságát a szakember.

Képek a rendezvényről