Miért fontos a gyakorlati oktatás?

Vannak ismeretek, melyeket könnyű szerrel meg lehet tanulni tankönyvekből. Vajon a zuhanásbiztonság ezek közé tartozik-e? Ezt a két dolgot érdemes átgondolni, és máris meg van a válasz!

Az iskolai oktatás hiányossága

Az egyik sajnálatos és megdöbbentő tény, hogy a leesés elleni védelem nincs benne a középiskolai tananyaban. Óriási hiányosság, hiszen ez azt jelenti, hogy középiskolából úgy kerülnek ki a fiatal emberek, hogy nincs ismeretük ezen a területen. Ha nincs ismeretük, nincs igényük és nincs probléma tudatuk sem.

A gyakorlati tudás hiányossága

Másik fő dilemma, hogy ha elméletben tudomást szerez is valaki a zuhanásbiztonsági eszközökről, nincs gyakorlati tudásuk, jártasságuk, rutinjuk hozzá. Pedig ezek mind olyan védőeszközök, amiket nem hagyományos körülmények között kell használni, sokszor ég és föld között lebegve, vagy éppen veszélyes munkaterületen. Ezért elengedhetetlen, hogy ne csak hallomásból, hanem terepgyakorlatok segítségével sajátítsák el az ismereteket, és a kellő rutint.

Aki sajnálja a pénzt a tudás megszerzésére, az nem számol a tudatlanság költségeivel. – Tonk Emil

Tudatlanság a zuhanásbiztonságban

A zuhanásbiztonság az a terület, ahol a tudatlanság nem csak súlyos költségekkel járhat, hanem ember életekkel is. Ehhez az idézethez már csak annyit érdemes hozzátenni, hogy nem csak a pénzt, hanem az időt és az energiát sem szabad sajnálni a gyakorlati tudás megszerzésére.

2018.01.08.-tól elindulnak a GAZEK gyakorlati oktatások!

Ha az Ön cégénél is aktuális a dolgozók felkészítése a magasban vagy mélyben való biztonságos munkavégzésre, akkor jelezze munkatársunknak!

Hívja a +36309939637  telefonszámot még ma!